De Bouvier

 

De Bouvier zien we helaas niet zo heel vaak meer in de trimsalon. Dat is jammer, want het zijn ontzettend lieve honden die fantastisch zijn om te knippen.

 

Vroeger werden alle Bouviers geplukt. Oorspronkelijk had deze hond een harde, stugge vacht, maar tegenwoordig hebben alle “boeven” een zachte wollige vacht. Deze wollige vachten kunnen heel vaak wel goed geplukt worden, het resultaat is prachtig. We verwijderen met het plukken enorm veel dood haar, als dit niet gebeurd kan de hond erge jeuk krijgen en dit leidt tot huidirritaties. De hond ziet er na het plukken uit als een echte beer.

 

                            

 

Helaas worden tegenwoordig de meeste Bouviers geschoren, omdat dit makkelijk is in onderhoud. Als de vacht al vaak is geschoren is het niet meer mogelijk om de hond te plukken. Maar ook dan kunnen we uw hond in een mooi model knippen. Het lijf kan op verschillende lengten geschoren worden. Afhankelijk van uw smaak en buitentemperaturen. De Bouviers die nog wel een goede plukvacht hebben worden natuurlijk geplukt. Verder wordt uw hond in model geknipt en gewassen.

Er zijn verschillende modellen mogelijk, dit kunt u uiteraard bespreken als u uw hond in de salon komt brengen. Samen bekijken we welk model mogelijk is bij uw hond.

 

Het knippen van de nagels, schoonmaken van de oren, het legen van de anaalklieren  en het reinigen van het gebit zijn bij de behandeling inbegrepen. Ook informeren wij u over het bestrijden van parasieten en verwijzen wij u door naar de dierenarts als dit nodig mocht zijn.