De Friese Staby

 

De Friese Staby zien we tegenwoordig weer wat vaker in de trimsalon. Dat is leuk, want het zijn hele lieve vrolijke honden.

 

Helaas kunnen ook deze honden erg verharen. U vind wollige dotten haar in huis die overal rond dwarrelen. Het is voor u geen pretje, maar voor uw hond ook niet! Dode, losse haren veroorzaken veel jeuk. Uw hond gaat zichzelf krabben en likken, waardoor weer huidirritaties ontstaan. Vooral de gecastreerde/gesterriliseerde honden hebben een wolligere , zachtere krulvacht en verharen meer.

 

 

     

 

 

 

In de salon verwijderen we deze losse wol uit de vacht, waardoor de haren weer luchtiger vallen, zodat er weer genoeg zuurstof bij de huid kan komen. Ook wordt de vacht uitgedunt, op plaatsen waar de vacht erg in de krul zit en er rommelig uitziet. Dit doen wij met een speciale effileerschaar. Het rommelige effect verdwijnt en de haren liggen weer vlakker in de vacht. Verder trimmen wij uw Staby weer in het model dat bij hem hoort.  

Sommige klanten laten hun staby kort scheren, om zo de verharing tijdelijk tegen te gaan. Vooral in de zomer is dit een lekker fris model, wat ook erg leuk staat. U kunt bij ons kiezen welk model u het meeste aanspreekt.

 

De Friese Staby wordt gewassen en gefohnd, zodat de vacht is ontdaan van verontreinigingen en weer lekker ruikt. Hierdoor krijgen huidirritaties minder kans!

Het knippen van de nagels, schoonmaken van de oren, legen van de anaalklieren zitten bij de behandeling inbegrepen.  Ook geven wij u advies over het bestrijden van parasieten en verwijzen wij u door naar de dierenarts als dit nodig mocht zijn.