Golden Retriever, Bernersennen, St. Bernhard, Leonberger, Collie, Chow chow, Husky, Alaska Malamute, Samojeed

De behandeling van de Golden Retriever (en bovenvermelde rassen) in de trimsalon is geen overbodige luxe. Deze hond heeft in de meeste gevallen een dikke wollige ondervacht. En een krullende bovenvacht. De losse onderwol kan erge jeuk veroorzaken bij de hond. De hond gaat dan krabben en bijten wat weer kan resulteren in hot spot. ( Dit is een jeukende en branderige stinkende smet plek)

 

Doordat (mede door het te weinig goed borstelen, harken van de vacht) het dode losse wol vaak in de vacht blijft hangen kan zuurstof niet goed tot de huid doordringen, waardoor weer schilfers ontstaan die ook niet uit de vacht kunnen vallen. De huid verstikt dus, waardoor huidproblemen ontstaan. Zoals : jeuk, huidschilfers, hot spot, huidirritatie, overtollige verharing, vieze luchtjes. Vaak houdt de Golden van zwemmen, het nadeel is dat de vieze restjes uit de sloot en de zee (zand, zout, verontreinigingen) in de vacht blijven hangen, waardoor nog meer jeuk ontstaat. Ook is zo’n broeierige vacht een paradijs voor vlooien en teken…

 

                                    

 

De Golden Retriever( en bovenvermelde rassen) krijgt in de trimsalon een verharings behandeling. Dit houdt  in dat we met de Herderhark en borstel eerst het losse dode wol uit de vacht verwijderen. Dit is meestal een enorme hoeveelheid haar. De bovenvacht van de hond kan heel erg krullen, vooral op de schoft, rug en achterhand. Ook de kraag en broek kunnen erg krullen en in de knoop raken. Vooral de gecastreerde reuen/ teven hebben last van een extra wollige en krullende vacht. Deze krullen dunnen we uit met de effileerschaar, waardoor de vacht weer wat vlakker zal vallen. Hierna gaat de Golden in een lekker warm bad en wordt met een shampoo gewassen die geschikt is voor de desbetreffende hond.

 

Na het bad wordt de hond gedroogd met waterblazer en föhn waardoor er nog meer losse haren uit de vacht verwijderd worden. Eenmaal droog, trimmen we de hond in het gewenste model . De schone, ontwolde en uitgedunde vacht is weer lekker luchtig, valt mooier en de huid kan weer ademen. Ook ruikt de hond weer lekker! Door deze behandeling zullen huid en vachtproblemen verdwijnen of verminderen. ( Deze problemen kunnen natuurlijk ook een medische oorzaak hebben,  als wij dit vermoeden hebben zullen we u doorverwijzen naar de dierenarts)

 

 

Bij elke trimbeurt is het bad, schoonmaken van de oren, het knippen van de nagels, het reinigen van het gebit en het leegdrukken van de anaal klieren inbegrepen. Ook verwijderen wij vlooien en teken en informeren wij u over een goede bestrijding van deze en andere parasieten.

 

De bovenstaande rassen worden 2 tot 4 keer per jaar getrimd.