Labrador, Jack Russel korthaar, Engelse bulldog, Mechelse herder

 

Veel mensen reageren verbaasd, als we vertellen dat kortharige rassen ook regelmatig de trimsalon bezoeken. Over het algemeen wordt aangenomen dat kortharige honden lekker makkelijk in onderhoud zijn. Niets is minder waar…

 

Het klopt dat deze honden niet geknipt worden. En het borstelen is ook zo klaar…… Maar, deze honden kunnen echt heel erg verharen. Veel erger dan de langharige rassen. Deze korte harde haren liggen overal in huis, en kruipen in kleden, kussens en kleding. Het wordt door de eigenaren als heel vervelend ervaren, vooral als er kleine kinderen in huis zijn. Zij spelen op de grond en zitten onder de haren.

 

     

 

In de trimsalon geven we deze honden een verharings behandeling. Dit houdt in dat de hond 3 tot 6 keer achter elkaar wordt gewassen, waarbij de haren met een rubberen bostel worden los gemasseerd. Door het warme water laten de haren makkelijker los. Daarna wordt de hond drooggeblazen en worden nog meer haren uit de vacht geblazen. Als de hond helemaal droog is, masseren we nog lang met de rubberen borstel na, tot er bijna geen haren meer loskomen. Na de behandeling vind u tijdelijk bijna geen haren meer in huis.

 

Afhankelijk van de verharingsperiode van uw hond, word de trimbeurt herhaald. Honden die 2 keer per jaar in de rui zijn, hebben ook genoeg aan 2 behandelingen per jaar. Helaas verharen de meeste honden het hele jaar door en hebben ze 4 tot 6 behandelingen nodig als u de verharing binnen de perken wilt houden.

 

Bij de trimbeurt zijn ook het reinigen van de oren en ogen en het knippen van de nagels, het legen van de anaalklieren inbegrepen. Ook het gebit wordt gecontroleerd.

 

Wij informeren u over het bestrijden van parasieten en verwijzen u door naar de dierenarts als dit nodig is.