De Maltezer, Shih-Tzu, Lhasa Apso, Boomer,

 Deze hondjes zijn de meest geziene gasten in de trimsalon. Voor al deze rassen is de behandeling eigenlijk hetzelfde.

De vacht van deze hondjes is normaal gesproken lang en zijdeachtig. Het is mooi om te zien, maar erg bewerkelijk in onderhoud. De vacht moet dan dagelijks geborsteld worden, als dit niet gebeurd, raakt deze zachte vacht in de knoop. Er ontstaat dan vilt, wat niet meer uit te borstelen is. De enige oplossing is dan nog scheren. Het hondje verander dan in een roze doorschijnend “biggetje”.

                          

 Veel eigenaren kiezen daarom voor een trimbeurt eens in de 2 a 3 maanden. Uw hondje ziet er dan altijd schoon en verzorgd uit en de vacht is dan makkelijk te onderhouden. De vacht wordt ingekort dmv knippen of scheren. Er kan uit verschillende modellen gekozen worden.

 We hebben de puppy knip, waarbij de vacht over het hele lichaam ongeveer 3 cm. lang blijft. Dit staat erg lief, de hond lijkt dan op een beertje.

Bij het stoerdere model wordt het lijfje van de hond geschoren en de pootjes blijven dan wat wolliger. Het kopje wordt mooi rond geknipt. U kunt zelf kiezen of de oren lang of kort worden gelaten.

 

Bij de behandeling zijn het bad, schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, nakijken en reinigen van het gebit, anaal klieren uitdrukken inbegrepen.

Ook controleren wij de hond op parasieten en wij vertellen u hoe u deze het beste kunt bestrijden. 

De Maltezer en soortgelijke rassen worden om de 2 a 3 maanden getrimd.