De Engelse/Amerikaanse cockerspaniŽl

De Cavalier king Charles en Springer Spaniel

 

De Engelse/Amerikaanse cockerspaniŽls kwamen vroeger erg veel in de trimsalon, maar zijn een aantal jaren in de minderheid geweest. Tegenwoordig zijn de Spaniels weer in opkomst. En zien we ze weer vaker op de trimtafel.( Dit geldt ook voor de Cavaliertjes, Springers en andere varianten)

 

De Spaniels hebben een effileervacht, wat betekend dat we de vacht uitdunnen op de plaatsen waar de vacht dik en krullend is. Vooral de castraten hebben een dikke, zachte, pluizige vacht met veel krullen. Wij zorgen ervoor dat de haren weer mooi golvend en luchtig vallen. De zachte pluishaartjes op de rug plukken we met de hand of een bot trimmes uit, zodat de mooie glanzende vacht overblijft.

 

    

 

Hierna gaat uw hond in bad en wordt dan met een speciale shampoo gewassen. Na het drogen wordt de hond in het gewenste model geknipt. Op verzoek kan uw Spaniel ook kort geschoren worden, dit is vooral in de zomer een favoriet model.

 

De behandeling van de meeste Spaniels is in grote lijnen hetzelfde. De modellen wijken onderling wel wat af en worden natuurlijk aangepast aan het gewenste resultaat. Het is wel belangrijk dat u uw hond zelf goed borstelt, omdat de vacht snel vervilt. Vooral de oren en de poten verdienen extra aandacht, omdat deze lichaamsdelen vaak zwaar behaard zijn. U kunt altijd langskomen voor advies voor een goede vachtverzorging.

 

Bij de trimbeurt zijn het knippen van de nagels, schoonmaken van de oren, legen van de anaalklieren en het contoleren van het gebit inbegrepen.

 Wij adviseren u over de bestrijding van parasieten en verwijzen u door naar de dierenarts als dit nodig mocht zijn.