De ( Ruwarige ) Teckel

 

Deze kleine maar dappere hond, zien we 2 tot 4 keer per jaar bij ons op de trimtafel. En dan voornamelijk de ruwharige variant.

 

De ruwharige teckel heeft een stugge harde bovenvacht en een zachte wollige ondervacht. In de salon verwijderen ( plukken ) we de bovenste harde, dode haarlaag met de vingers of trimmes zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Als dit niet gebeurd is de kans groot dat uw hond jeuk krijgt en daardoor zijn huid stuk krabt of bijt.

 

     

Uw hond wordt helemaal in model geplukt en waar nodig geŽffileerd. Ook een wasbeurt slaan we niet over! De hond wordt met een speciale, ongeparfumeerde shampoo gewassen om huidirritaties te voorkomen. Na het bad wordt de hond gedroogd en nageplukt.

 

Ook de kortharige teckel kan getrimt worden, zij krijgen een verharingsbehandeling. Deze behandeling is zinvol als uw hondje erg verhaart. Zie de informatie bij de kortharige honden op deze site.

 

De langharige teckel wordt ontdaan van het dode, losse onderwol waardoor de vacht weer luchtig wordt en zal gaan glanzen. De hond wordt verder gefatsoeneerd in het model dat bij hem hoort en gaat in bad.

 

 

 

Bij de trimbeurt zijn het schoonmaken van de oren, het knippen van de nagels, het legen van de anaalklieren en het reinigen van het gebit inbegrepen.

Wij adviseren u over het bestrijden van parasieten en verwijzen uw hondje door naar de dierenarts als dit nodig mocht zijn.