De West highland white terrier [ Westy ], Cairn terrier, Ierse terrier en de Fox terrier

 

De Westy/ Cairn komt gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar in de trimsalon voor een trimbeurt. Het is een vrolijk en ondeugend hondje. Maar het is en blijft een echte terrier, dus hij wil graag de baas zijn. De behandeling van de Westy en Cairn zijn nagenoeg hetzelfde, daarom staan ze samen op deze pagina.

 

De Westy heeft een plukvacht. Dit betekend dat deze hond een dubbele vacht heeft. Een zachte, wollige  ondervacht en een harde ruwe bovenvacht. Gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar wordt de dode bovenlaag uitgeplukt.

Als de hond helemaal geplukt is, blijft er nog een zacht wolletje van ongeveer 1,5 cm. staan. De Westy wordt verder in het West highland white terrier model getrimd. U mag ook altijd uw eigen persoonlijke wensen kenbaar maken. Ook gaat de hond in bad, zodat hij weer sprankelend wit wordt. Ze zien er schattig uit, maar het blijven banjers. Omdat ze wit zijn, lijken ze ook snel weer smoezelig.

Bij ons worden plukhonden altijd gewassen na het plukken. Maar wel met een speciale shampoo, die een genezende en ontsmettende werking heeft op de huid. Deze shampoo is ook niet geparfumeerd, zodat huidirritaties worden voorkomen. Na het wassen en drogen worden de laatste dode haren uit de vacht geplukt, waardoor een mooi glad resultaat behaald wordt. De hond word verder netjes in model geknipt.

 

Soms komt het voor dat de Westy geen goede plukvacht heeft, de harde haren blijven muurvast zitten en zijn dan niet te plukken. Vaak zit er ook geen mooie of zelfs helemaal geen ondervacht onder het harde haar. Ook kan het zijn dat de hond een zachte vacht heeft en heel vast zit. In beide gevallen wordt het hondje kaal na het plukken. Het is zeer pijnlijk voor de hond en het resultaat is afschuwelijk!

De Westy’s met dit soort vachten worden geschoren. Dit is pijnloos en het resultaat is heel mooi. Verder houden we het model aan wat bij dit hondje hoort. De hondjes die geschoren worden zijn niet afhankelijk van het rijp worden van de vacht, zij kunnen 4 tot 6 keer per jaar behandeld worden.

 De trimbeurt houdt in: plukken, bad, modeleren, oren schoonmaken, nagels knippen, gebit controleren, anaalklieren uitdrukken, controle op parasieten. Wij zullen u informeren over de bestrijding van vlooien, teken en wormen. Ook zullen wij u doorsturen naar de dierenarts als dit nodig mocht zijn.